Waterfilters

Water heeft alles te maken met je gezondheid, ziekte, huid en het verouderingsproces.
 Alles wat op aarde leeft bestaat grotendeels uit water en eiwitten. Ook het voedsel wat we eten bestaat voor een groot deel uit water en eiwitten. Zonder water is het voor ons lichaam onmogelijk om voeding op te nemen en afvalstoffen af te scheiden.

Verouderen betekent vocht verliezen
Met andere woorden, het betekent dat het vocht in ons lichaam vermindert naarmate we ouder worden. Als bevrucht eitje bestaan we voor 90% uit vocht. Een kind bestaat voor ongeveer 80% uit vocht. Rond ons 24e jaar bestaan we voor ongeveer 70% uit vocht om daarna verder te dalen tot ongeveer 50% naarmate we ouder worden.

Natuurlijk water is het beste voor ons lichaam
Natuurlijk water is water dat door de natuur gefilterd is, door de natuur van zuurstof en mineralen is voorzien en waarvan de watermoleculen kleine clusters vormen (hexagonaal water). Helaas is het kraanwater wat we drinken al diverse malen bewerkt, heeft een lange weg afgelegd via leidingen voordat het bij u uit de kraan komt. Dit water is zeker niet natuurlijk meer, mist de natuurlijke mineralen en de watermoleculen vormen grote clusters.

Waarom hebben we een waterfilter nodig?
Volgens onze waterleidingbedrijven hebben we het beste kraanwater ter wereld. Toch kan een waterleidingbedrijf niet alles uit het water filteren. Als ze alles uit het water zouden filteren dan wordt de prijs van een liter water onbetaalbaar. Het grootste deel wordt gebruikt door de landbouw en industrie, daarna voor huishoudelijk gebruik (douchen, wassen, toilet) en slechts een klein gedeelte als drinkwater. Je begrijpt dat een prijsstijging grote gevolgen zal hebben voor de landbouw en de industrie. Waterleidingbedrijven hebben de opdracht om water zover te zuiveren dat we er niet ziek van worden. De normen waaraan het drinkwater moet voldoen zijn in het Drinkwaterbesluit vastgelegd.

Basisch water gezond drinkwater
Water met een pH waarde groter dan 7 noemen we basisch water. Basisch water heeft een anti oxiderende werking en gaat de veroudering tegen door het in balans brengen van de zuurgraad in ons lichaam, verzuring en dus snellere veroudering treed op door consumptie van vet eten, zure dranken, roken en weinig bewegen. Door het drinken of het alkalisch water te gebruiken in maaltijden en dranken, komt het lichaam snel weer in balans en krijgt men extra energie.

Natuur wordt nagebootst
Mineraal bronwater, zoals wij dat kennen, ontstaat doordat regenwater langzaam door diverse bodemlagen sijpelt. Hierdoor wordt het gefilterd, neemt het belangrijke mineralen en sporenelementen op en komt het in contact met het aardmagnetische veld. Het Aqualine watersysteem volgt dit proces exact. Het maakt van kraan-, regen- of slootwater drinkwater. Met de Aqualine systemen wordt het water gefilterd, gemineraliseerd, gevitaliseerd en er wordt basisch (alkalisch) water van gemaakt. Er is geen ander systeem die al deze componenten in 1 apparaat aanbied. De kunststof opbouw is vrij van schadelijke stoffen zoals bpa en ftalaten.

Keramisch filter
Het keramisch filter (witte bol) heeft gaatjes ter grootte van 0,2 micron en daarmee worden bacteriën (zoals cholera, tyfus, e-coli, legionella), protozoa, kalk, medicijnresten en zware metalen tegengehouden. Dit keramische filter zorgt er ook voor dat het meerstappenfilter minder snel vervuild raakt en daardoor veel langer mee kan. Door de kleine doorlaat opening van 0,2 micron filter je ongeveer 1,5 liter water per uur.

Meerstappenfilter
Het meerstappenfilter bestaat uit koolstof, zeoliet, silica zand en bio keramische korrels. Hierdoor wordt het water verder gefilterd, raakt het geurtjes en smaakjes kwijt en wordt de pH-waarde verhoogt naar gemiddeld 8,2.

De actieve koolstof zorgt ervoor dat chloor, THMs, organische chemicaliën, geur- en kleurstoffen, zware metalen en zuren worden verwijderd.
De zeoliet verwijderd zware metalen.
De bio keramische balletjes vormen kleine clusters van de watermoleculen die daardoor makkelijker door ons lichaam opgenomen kunnen worden.

Mineraalstenen
De mineraalstenen komen uit een mijn op 400/600 meter diepte waar geen vervuiling meer plaatsvindt. De stenen geven zuurstof en 18 verschillende mineralen en sporenelementen af. Hier wordt o.a. calcium afgegeven (wat onze lichaam nodig heeft) en selenium.

Zowel het meerstappenfilter als een deel van de mineraalstenen zijn met colloïdaal zilver geïmpregneerd waardoor er geen bacteriewerking kan plaatsvinden. Hierdoor blijft het water langer vers. Het colloidaal zilver heeft ook gunstige werking in ons lichaam.

pH-ring
De pH-ring is gevuld met keramische bolletjes en magnesium en zorgt voor het basisch maken van het water. Deze is eruit te halen, als je een periode liever geen alkalisch water wilt.                                

Magneetkraan 
De magneetkraan is voorzien van een magneet van 1.200 Gauss. Daardoor wordt het water gevitaliseerd. De watermoleculen vormen een hexagonale structuur. Dit gebeurt ook in de natuur met water dat via een waterval op de rotsen uiteenspat. Hexagonaal water is meer in overeenstemming met ons lichaamsvocht en kan daardoor gemakkelijker door ons lichaam opgenomen en verwerkt worden.

Redoxfilter (enkel in de Aqualine Neos) 
Redox staat voor reduced oxidation oftewel anti-oxidant. Antioxidanten zijn belangrijk voor de gezondheid. Ze beletten vrije radicalen om schade aan te richten en helpen ongewenste oxidatie van ons lichaam te voorkomen.                                                

Verschillende formaten
De Aqualine 5, 12, 18 zijn 4-in-1 systemen. De Neos is een 5-in-1 systeem voorzien van Redoxfilter. 

De Aqualine 12 is een 12 ltr. versie en is geschikt voor gezinnen of mensen die ook met dit water willen koken. De Aqualine 5 is een 5 ltr. versie geschikt voor 1 of 2 persoons huishoudens. De Aqualine Neos  is een 16 ltr. versie, heeft een modern design is voorzien van een Redox filter wat anti-oxidanten aanmaakt. Omdat de Neos rechthoekig is neemt hij evenveel ruimte in als de Aqualine 5.
Verder hebben we nog een Aqualine Waterkoeler. Met warm, koud en water op kamertemperatuur een ideaal systeem voor een praktijk of kantoor.

Overal te plaatsen
De Aqualine 5, 12 en Neos systemen hebben geen stroom of wateraansluiting nodig en kunnen daarom overal geplaatst worden. De Waterkoeler heeft alleen een electriciteitsaansluiting nodig. 

Calamiteiten
Met de Aqualine 5, 12, waterkoeler en bidon kunt u van regen- of slootwater drinkwater maken, daarom zijn deze apparaten zeer geschikt bij calamiteiten.

Onderhoudsvriendelijk
De beide filters in de systemen moeten jaarlijks worden vervangen. De mineraalstenen moeten elke 3 jaar vervangen worden. Verder hebben de systemen geen onderhoud nodig.

Lage kosten
Je kunt kraanwater gebruiken (gemiddeld € 2,00 per 1000 liter) of regenton of slootwater (gratis).

Na diverse opmerkingen van klanten is een aantal jaren geleden besloten om de Aqualine systemen alleen maar met een ondoorzichtige bovenbak te leveren. Bij een doorzichtige bovenbak zie je het keramische filter. Dit wordt na verloop van tijd bruin/oranje door de kalk, soms groen van de algvorming of bruin van ijzerhoudend water. Omdat dit optisch niet mooi is, is gekozen voor een ondoorzichtige bak. 

Concentratie
Wist je dat wanneer je te weinig drinkt dit direct effect heeft op je concentratie. Ook kun je sneller hoofdpijn krijgen. Door op kantoor of in je praktijk voldoende water te drinken kun je dit voorkomen.