Ademcoaching

De video "ik ben je ademhaling"  gemaakt in samenwerking met Mike Bosma

Wat houdt een ademcoaching in?

We gaan individueel of in een kleine groep met een bepaalde techniek ademen. Deze techniek heet de verbonden ademhaling.

Dit houdt in dat je lang inademt tot onderin je buik en dan kort uitademt (als in een zucht). Tussen de in- en uitademhalingen zit geen pauze. Dit doen we ongeveer 3 kwartier. Daarna wordt er ongeveer 20 minuten rustig geademd. Tijdens de workshop begeleid ik  de ademtechniek en werk ik ook met drukpunten.

 

Wat is het effect?

Door deze ademtechniek krijg je veel zuurstof binnen. De meeste mensen ervaren tijdens het ademen tintelingen of zelfs kramp in delen van hun lichaam. Deze kramp is vastgezette spanning. Tijdens het laatste deel van de sessie ervaren mensen een diepe ontspanning. Door verbonden te ademen worden fysieke en emotionele blokkades opgeheven en ga je beter (voller) ademen. Na de ademsessie zul je merken dat je je ontspannen voelt, meer energie hebt en spanning in je lichaam is afgenomen.

 

Waarom een ademsessie?

Uit diverse onderzoeken blijkt dat meer dan 50% van de mensen niet optimaal ademt. Door een ademsessie leer je om je ademcapaciteit weer volledig te benutten. Het helpt o.a. bij

* spanningsklachten

* hoofdpijn

* vermoeidheid

* slaapproblemen

* negatieve gedachten

* onverwerkte emoties

* fysieke pijnklachten

 

Praktisch

Een ademsessie is geschikt voor zowel jongeren als volwassenen. Kinderen kan ik ook coachen middels hun adem, maar dit is dan aangepast aan de leeftijd.

 

Een ademsessie duurt ongeveer 2 uur.